2016. október 6., csütörtök

Szív-csakra ( Anahata )




Szanszkrit neve Anahata, jelentése érintetlen. A szív-csakra a csakrarendszere középpontját jelképezi. Itt találkozik a három alsó fizikai-érzelmi központ, a három felső szellemi-spirituális központtal. A negyedik csakra a levegőnek, mint természeti elemnek van alárendelve. A szívcsakra feladata a szeretet vezette egyesülés elősegítése. Színe zöld, rózsaszín és néha aranyszínű. Gyakran a "lélek kapujának" is nevezik, mivel a mély és intenzív szeretetnek a központja. Ezenkívül ennek a csakrának a segítségével kapcsolatba léphetünk lelkünk univerzális részével, s magunkba engedhetjük az isteni szikrát. A szívcsakra esetén a szeretetet nem kívülről jövő ingerek váltják ki, hanem magában a létezésben tapasztaljuk azt meg.
Elhelyezkedése: szív magasságában, a mellkas közepén
Szimbóluma: tizenkét szirmú lótuszvirág
Hozzárendelt testrész: szív, a gerinc nyak és derék közötti része, a mellkas és mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és a vérkeringési rendszer, a bőr
Hozzárendelt mirigy: csecsemőmirigy
A Szív- csakrában megbúvó blokkok oldását az alábbiak segítik:
Uralkodó bolygója : Vénusz
Szimbóluma a tizenkét szirmú lótuszvirág.
Drágaköve a rózsakvarc, a turmalin, a smaragd, a jáde, a malachit, az opál, a krizolit, és a pirit.  
Aromaterápiában a rózsaolajat használhatjuk. 
Gyógynövényei között az aranyvesszőt, a gyöngyvirágot, a fuksziát, a mályvát , a sarkantyúkát,a rézvirágot és az aloé verát említhetjük meg. 
Ételei a legtáplálóbb étkek, kalciumban és vasban gazdagok, melyek segítik a sejtek fizikai szintű megújulását, az egyensúly megteremtését a testben, mint például a búzafű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése