2016. szeptember 30., péntek

Hogyan működik az öt tibeti jógagyakorlat ?


Az öt tibeti jógagyakorlat hatékonyságának, gyógyító erejének kulcsa a csakrák (energiaközpontok) harmonizálásában rejlik. A csakra szanszkrit kifejezés, magyarul kereket jelent. A csakrák forgó energiakerekek, energiatölcsérek, melyek az energiatesthez csatlakozva a világ felé nyitódnak. Feladatuk az energiatest, és azon keresztül a fizikai test éltetése, energiával való ellátása és működésének irányítása, valamint az auraszintek energiatöltése. Nélkülük megszűnne a fizikai test működése, mivel nem lenne, ami irányítja.
Az embernek 7 (egyes elméletek szerint 12) fő csakrája van. A fő csakrákon kívül még 21 mellékcsakra létezik, amik közvetlenül csatlakoznak egy-egy szerv energetikai rendszeréhez. Minden lényeges szervünknek tehát van egy mellékcsakrája.
A hét fő csakra a következő:
  • Fejtető
  • Homlok
  • Torok
  • Szív
  • Hasi idegközpont
  • Has/altest
  • Farkcsont, a gerincoszlop alapja                                                                                                                                       
Optimális egészségi állapotban csakráink egyforma sebességgel forognak, viszont ha megbetegszünk, stresszesek vagyunk, vagy egyéb negatív élményben van részünk, bizonyos csakrák forgási sebessége lelassul vagy megáll. Így az energia áramlása akadályba ütközik, tehát adott csakrához tartozó szerv nem tud megfelelően működni.
Az öt tibeti jógagyakorlat ezeket a lelassult vagy megállt energiakerekeket hozza ismét működésbe, ezáltal testünket, lelkünket, minden szervünket az optimális működési szintre emeli.
Hatásai :
-      közérzetjavulás, kilábalás a depresszióból
-      vitalitás, állandó fáradtságérzet elmúlása
-      ízületi fájdalmak eltűnése
-      légzőrendszeri problémák megszűnése
-      pajzsmirigy betegségek gyógyulása
-      optimális testsúly elérése
-      sokkal szebb izomzat kialakulása
-      narancsbőr megszűnése
-      ráncok kisimulása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése