2016. szeptember 30., péntek

Az öt tibeti jógagyakorlat


Évezredeken át misztikus varázs övezte a tibeti kolostorokat, a szerzetesek az avatatlan szemnek bepillantást nem engedve vigyázták titkukat. A legenda szerint itt őrizték a "fiatalság forrását" is, amiről senki nem tudta mi is az, de a testnek és a léleknek segített leküzdeni az öregedést.
Az öt tibeti jógagyakorlat egy könnyen elsajátítható frissítő, fiatalító, és erősítő mozgássorozat. Naponta végezve fantasztikus hatással bír. A gyakorlatokat idős korban is elkezdhetjük, és a test összes szabályzórendszerét erősítik. Ez az erőnövelő és fiatalító hatás az egész szervezetre kihat.
Az „Öt Tibeti” elnevezés egy teljes energiaprogramot takar, mely helyreállítja a szervezet működését és az energiaáramlást felgyorsítja. A program öt speciális testmozgásból épül fel, amelyeket könnyen elsajátíthatunk és alkalmazhatunk a hétköznapokon is.
Legjobb reggel, felkelés után, nyitott ablak előtt tornázni. Bármilyen laza ruházat megfelel erre a célra. Ízlésünknek megfelelő lágy zenét is hallgathatunk a gyakorlatok végzése közben. Pozitív megerősítések ismétlésével fokozhatjuk is a gyakorlatsor hatását.
A torna után egy 5-10 perces meditáció a lelki egyensúlyunkat is helyreállítja. Így harmonikus, nyugodt lélekkel és teli energiával kezdhetjük a napunkat. Nagyobb lesz az állóképességünk, jobban tudunk koncentrálni és a stressz-helyzeteket is könnyebben fogjuk kezelni.
A gyakorlatok számát hárommal kezdjük és hetente eggyel emeljük, de maximum huszonegyig növeljük, még akkor is, ha fizikailag nagyon jó kondícióban vagyunk.
A teljes, huszonegy ismétlésből álló gyakorlat sor sem vesz igénybe 20-25 percnél többet. Ha a gyakorlatok jótékony, immunrendszer erősítő és öregedést lassító hatását maximálisan ki szeretnénk használni akkor rendszeresen, minden nap végezzük el őket.   
      
                         

Jó gyakorlást kívánok mindenkinek !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése